Spremljevalni program

Spremljevalni program – ogledi

 

ptuj-veduta

Ogled mesta Ptuj

Želite izvedeti več o starodavnem mestu? Podajte se na sprehod z lokalnim vodičem, ki vam bo razkril razburkano zgodovino mesta in vas zabaval z zgodbami in legendami.

Vodeni ogled mesta se prične pri TIC Ptuj (turistično informativni center) in konča na Ptujskem gradu (trajanje 90 minut).

Ptujski grad_small

Cena na osebo: 5 EUR

Zbirališče: TIC Ptuj, Slovenski trg 5

Četrtek, petek, sobota ob 15. uri

 

Ogled Ptujske kleti

Najstarejša vinska klet, v kateri lahko ob sprehodu skozi njene podzemne hodnike prisluhnete zgodbi o vinu. Ste vedeli, da v Ptujski kleti skrbno varujejo najstarejše arhivsko vino v Sloveniji?

Ptujska klet

Cena na osebo: 9 EUR

Zbirališče: Ptujska klet, Vinarski trg 1

Četrtek, petek, sobota ob 17. uri

 

Ptujski grad

Ptujski grad je eden izmed najimenitnejših gradov v Sloveniji. Iz gradu se pogled razteza nad opečnatimi strehami in tlakovanimi ulicami najstarejšega slovenskega mesta. Na ogled so izjemne muzejske zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož: od glasbil, orožja, pohištva do tradicionalnih pustnih mask in slikarskih mojstrovin.

Ptujski grad

Odpiralni čas: 9.00 do 17.00

Vstopnina: odrasli 6 EUR, upokojenci 5 EUR, mladina 3 EUR

 

TURISTIČNE INFORMACIJE

TIC ptuj

Za individualne ali skupinske oglede izven predvidenih časov nas prosim kontaktirajte na +386 (0)2 779 60 11 ali info@ptuj.info. V TIC Ptuj bomo z veseljem uredili odkrivanje Ptuja po vaši meri.

 

sl_SI
en_US